SİİRT / KURTALAN - Kurtalan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

TEKSASTAN HAKİKATE YOLCULUK

Okulumuz tarafından organize edilen, Najla Tammy Kepler’in misafir olarak katıldığı “Teksas’tan Hakikate Yolculuk” adlı konferansa yoğun ilgi.

Okulumuzun Bahçesaray Düğün ve Konferans Salonu’nda düzenlediği ve Najla Tammy Kepler konuşmacı olarak katıldığı “Teksas’tan Hakikate Yolculuk” adlı konferansa İlçe Belediye Başkanı Nevzat KARAATAY, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Faysel POLAT, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Okul Müdürleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Konferansta konuşan Kepler, televizyonlarda, filmlerde Amerikalıların hep mutlu, zengin bir yaşama sahip olduğunun söylendiğini ama durumun öyle olmadığı söyledi.

Amerika´da büyük bir içki, uyuşturucu ve çok fazla kız erkek problemleri olduğuna işaret eden Kepler, şöyle konuştu:

"Evlenmeden hamile kalma, hastalıklar ve artık bazı eyaletlerde kanunen eşcinsellik serbest oldu. Çok korku var, komşuluk çok çok az, komşuluk olmayınca hırsızlık çok, aile anlayışı yok annem 3 defa boşandı. Aile ne olmalı ne üstünde durulmalı artık bilinmiyor. Tamam işe giderler, iyi çalışırlar, para kazanırlar, teknolojide, tıpta maşallahları var ama sosyal konulara gelince durum iyi değil. Çok yalnızlık var, bazı insanlar köpeğini kendi çocuğundan daha çok seviyor, mirasını ona bırakıyor."

İslamı nasıl seçtiğini anlatan Amerikalı Müslüman Kepler, şöyle devam etti:

"Hamd olsun Allah yol gösterdi İslamı seçebildim ama nasıl? Ben Amerika’da üniversitede okurken Türkiye’den gelen bir Türkle tanıştım. Kendisinin dini zayıftı ama bana İslamı anlatıyordu. Allah´ı biliyordu ama yapmıyordu çok ilginç 15 sene sonra öğrendim ki bu insan camiye gidip benim soruları araştırıp bana cevap getiriyormuş. 1970 yılında İmamı Nebevi´nin yazdığı 40 hadis adında bir kitap okudum. Sadece o kitabı okuyup onun üzerine tefekkür edip 3 sene boyunca dua ettim ve hikmeti buldum. Daha Kur´an-ı, Hazreti Muhammed’i bilmiyordum. 40 tane az ve öz sözle dünyanın en edepli, saygılı, akıllı, düşünen, ahlaklı, doğru, hikmetli, güçlü, adil ve en iyi insanıyla Muhammed Aleyhisselamla tanıştım ve elhamdülillah İslamı seçtim. Şimdi İstanbul’da yaşıyorum."

Yayın: 25.11.2016 - Güncelleme: 29.11.2016 09:24 - Görüntülenme: 631