T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİİRT / KURTALAN - Kurtalan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okulumuzun Tarihçesi

OKULUMUZ

 

 

Okulumuzun tarihi 2014 yılında itibaren başlar.  Başlangıçta Kurtalan Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde başlayan bu süreç daha sonra müstakil olarak Selahattin Eyyubi İmam Hatip Okulu'yla beraber devam etmiştir. 2015 Şubat ayında daha önce Osman Gazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu olarak kullanılan bina bugün için Okulumuz olan Kurtalan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne tahsis edilmiştir.  Okulumuzun eğitim ve öğretime hazırlanmasında Kurtalan Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin idare kadrosunun ciddi anlamda katkıları olmuştur. Bu anlamda kendilerine teşekkür ederiz.

Okulumuz 12 derslikli, yurtlu ve lojmanlı yaklaşık olarak 12.000 m2 alan üzerine kurulmuştur.

Kullanılan bina ihtiyaca kısmen de olsa cevap vermekle beraber,özellikle konferans salonunun olmaması ve binaları eski ve orta okul olarak yapılmış olmasından dolayı eğitim öğretim faaliyetlerini olumsuz etkilemektedir.Okulumuzda okuyan öğrencilerin kız olması ciddi anlamda bir eksikliği gidermekte, hem dinî eğitim veren hem de akademik başarıyı önceleyen bir okul olması tercih edilebiliyor olmamızı sağlamaktadır.

 

2012 yılında yürürlüğe giren 4+4+4 yasası kapsamında okulumuz, ilçemizdeki üçüncü 4. Dört yıllığı önemli bir ihtiyacı gidermektedir.

 Fiziksel Özellikleri:

Derslik Sayısı: 14

Isınma Durumu: Doğalgaz

Uygulama Laboratuvarı: Tam donanımlı olarak mevcuttur.

Okul Bahçesi: Her türlü etkinliği gerçekleştirecek sahası, yaklaşık 7000 metre kare yeşil alana sahip 

Lojman Durumu: 10 adet.

Kütüphane salonu: mevcuttur

 

Kurtalanlıların uzun süredir özlemini çektiği Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak açılan okulumuz Anadolu bölümünde 120 öğrenci kapasitesiyle eğitim hayatına başlamıştır. Okulumuz yeni açılmasına rağmen çok kısa sürede 317 taban puanı ile Siirt'teki birçok Anadolu grubu Liseleri arasında yerini almıştır. Kurtalan gibi milli ve manevi değerlerine bağlı bir ilçede İmam Hatip Lisesine yoğun bir talebin olması hasebiyle şu anda kullanılan bina ihtiyaçlara tam anlamıyla cevap verememektedir.

         2014 yılında eğitim ve öğretime başlayan okulumuz, yeni açılan bir okul olmasına rağmen gerek Kurtalan'daki Anadolu grubu liseler arasında gerekse il çapında diğer liseler arasında adını ön sıralara yazmayı başarmıştır. Okulumuz öğrencileri önümüzdeki yıllarda da  yürekleri fethetmeye devam edecektir.

                   2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılında 9. Sınıfta 85 öğrenci, 10. Sınıfta 87 öğrenci, 11. Sınıfta 91 öğrenci ve 12. Sınıfta 63 öğrenci; toplamda 326 kız öğrenci ile eğitime devam etmektedir.

         Okulumuzda 1 Okul Müdürü, 1 Müdür Başyardımcısı, 3 Müdür Yardımcısı, 24 Öğretmen, 2 Memur, 5 Hizmetli personel hizmet vermektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.06.2021 - Güncelleme: 30.06.2021 20:54 - Görüntülenme: 342
  Beğen | 0  kişi beğendi